Reizen Media en Cultuur

Dé toeristische trekpleisters van Oslo bekeken

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is niet alleen een stad, maar ook een provincie. De hoofdstad ligt in de gelijknamige provincie. In totaal heeft de hoofdstad ongeveer 700.000 inwoners. De stad heeft een oppervlakte van 454 vierkante kilometer, het ligt op een hoogte van 23 meter en het is één van de duurste steden om te wonen.

Noorwegen, is een erg duur land om te wonen. De mensen die in dit land wonen, verdienen ook veel geld. Het brutoloon ligt in Noorwegen erg hoog. Mensen verdienen er gemiddeld zo’n 4500 euro bruto per maand. De loonkosten zijn ongeveer 51 euro per uur. Dit zijn natuurlijk wel gemiddelden, er zijn mensen die veel meer verdienen, maar ook die minder verdienen. Hoe dan ook is Noorwegen een prachtig vakantieland dat zeker de moeite is om te bezoeken, met Oslo op kop!

Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Oslo? Lees dan dit artikel!

Vigeland Park Oslo

Vigeland Park en Vigeland Museum

Het Vigeland Park hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Noorwegen. In dit beeldenpark vind je in totaal 212 stenen en beelden. Alle beelden zijn gemaakt door beeldhouwer Gustav Vigeland. Hij maakte de beelden in de periode tussen 1907 en 1942. Veel beelden vertellen een gedeelte van het leven. Zo zie je bijvoorbeeld een kleuter opgroeien. Het beeldenpark is ontstaan in 1923, tot 1943 zijn er nieuwe beelden toegevoegd.

Deze plannen waren eigenlijk bedoeld voor het parlement. Bij het parlement moest een fontein gerealiseerd worden, echter kwam deze fontein er nooit. Vandaar dat de beelden op dit moment in het park staan. Het park is altijd open, de entree is gratis.

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door een gids. Deze gids spreekt alleen Engels. Wil je dit? Dan moet je contact opnemen met het museum. Dit kun je het best doen via de officiële website.

Wil je naar het museum? Dan moet je wel betalen. Voor een volwassen kost dit 100 euro per persoon. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen gratis mee naar binnen. Met de Oslopas is het museum gratis te bezoeken. Wanneer je met 10 personen of meer gaat, en je wilt geen rondleiding met gids, betaal je 50 euro per persoon.

In het museum staan nog veel meer beelden. Ben je in Oslo? Dan kun je het Vigeland Park en Vigeland Museum bezoeken!

Koninklijk paleis

Het koninklijk paleis in Oslo is één van de indrukwekkendste gebouwen in de hoofdstad. De eerste helft van dit reusachtige gebouw werd gebouwd in de 19e eeuw. Dit moest het paleis worden van koning Karel III Johan. Op dit moment woont de Noorse koning er. De koninklijke familie heeft weinig gebruik gemaakt van het kasteel, vaker verbleven ze in een kleiner huis in het oude centrum van Oslo. Olaf V was koning van 1957 tot 1991, in die tijd is er niks vernieuwd in het paleis. Toen Harald V in dit paleis ging wonen, moest er veel verbouwd worden. Uiteindelijk was de verbouwing in 2002 klaar. Tijdens de verbouwing kreeg de koning veel kritiek. De verbouwing kostte namelijk enorm veel geld.

Sinds 2002 is het mogelijk om dit kasteel te bezoeken. Een kaartje kun je op verschillende websites kopen. Het is ook mogelijk om een kaartje ter plaatse te kopen. Hiervoor moet je wel in de rij staan. Wil je zeker weten dat je terecht kan? Dan kun je het best een kaartje online kopen.

De Dom van Oslo

De Dom van Oslo was de derde hoofdkerk van Oslo. De bouw van deze kerk begon in 1694. Uiteindelijk werd de kerk in 1697 opgeleverd. De kerk werd voor het eerst gerestaureerd tussen 1848 en 1850. Alexis de Châteauneuf was de architect van de restauratie.

Het is mogelijk om deze kerk te bezoeken. Op dit moment worden er nog steeds diensten gegeven. Ook vindt er regelmatig een concert plaats. Dit zijn meest orgelconcerten. Orgelconcerten vinden elke zaterdag plaats om 12.00 uur. Dit geldt trouwens alleen voor de maanden juli en augustus.

Op de website van de kerk, kun je precies zien, wat er allemaal te doen is. Het is ook mogelijk om online een dienst bij te wonen.

trekpleisters OsloOperahuis

Het Operahuis hoort bij de meest indrukwekkende gebouwen van Oslo. In 2008 is dit pand in gebruik genomen. Sindsdien is het de thuishaven van het Noorse Nationaal Opera en Ballet. In de operazaal is er plaats voor 1.364 mensen.

De ovale kandelaar ziet er fantastisch uit. Door deze kandelaar komt al het licht. Deze is gemaakt van 5.800 kristallen. Uiteraard helemaal met de hand gemaakt. Kaartjes zijn te koop via verschillende websites. Ook is het mogelijk om kaartjes bij het ‘Operahuis’ te kopen.

NickNuyens
Ik ben Nick en ik blog over de zaken waar ik gepassioneerd over ben. Ik heb dezelfde naam als de bekende wielrenner, maar ik ben zelf geen groot sportman en hij is ook geen familie. Fans moeten mij dus zeker niet contacteren, haha!

Related Posts

Zelf Edelstenen Te Gaan Zoeken

De 10 Beste Locaties Ter Wereld Om Zelf Edelstenen Te Gaan Zoeken

Welkom bij dit avontuurlijke artikel waarin we je meenemen op een reis langs de tien meest betoverende locaties op aarde om zelf edelstenen te gaan zoeken. Als je…

films op Disney Plus

Drie niet te missen films op Disney Plus; mijn tips

Als je net Disney+ hebt geactiveerd en op zoek bent naar wat goede films om te kijken, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel…

vegetarische maaltijden

Waarom vegetarische maaltijden ook beter zijn voor het milieu

Veel mensen kiezen om gezondheidsredenen voor een vegetarische levensstijl. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat vegetarisme ook een belangrijke positieve invloed heeft op het milieu….

Koude winter muts

Hoe kies je de beste muts voor een koude winter?

Koude winters kunnen een echte uitdaging zijn om warm te blijven. Voor een koude winter moet je een muts kiezen die warmte, bescherming en comfort biedt. Een muts…

Single Reizen

7x Voordelen van een single reis

Als je vakantie wilt vieren, kan een single reis een goede optie zijn om voor te gaan. Een single reis kan net zo gezellig en leuk zijn dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.