Wonen en Huis

Drie manieren om uw huis goedkoper te verwarmen deze winter

Niemand betaalt graag hoge verwarmingsrekeningen in de winter. Gelukkig zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw verwarmingskosten te verlagen zonder uw comfort op te offeren. Lees verder voor drie manieren om uw huis deze winter goedkoper te verwarmen.

goedkoper huis verwarmen deze winter1. Verlaag de temperatuur op uw thermostaat.

Voor elke graad die u de temperatuur verlaagt, kunt u tot 5% besparen op uw verwarmingskosten. Dus als u uw thermostaat normaal gesproken op 22 graden instelt, probeer hem dan te verlagen naar 20 graden en kijk hoeveel u kunt besparen.

Zorg ervoor dat u de temperatuur niet te veel verlaagt, anders kunt u natuurlijk het koud krijgen.

2. Koop een programmeerbare thermostaat.

Een van de grootste voordelen van een programmeerbare slimme thermostaat is dat u er geld mee kunt besparen op uw energierekening. Door uw thermostaat te programmeren om de temperatuur te verlagen wanneer u niet thuis bent of slaapt, kunt u uw energieverbruik verminderen zonder aan comfort in te boeten. Hiermee kan je dus echt veel geld besparen op je energiefactuur, zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn.

Naast geld besparen kunnen programmeerbare thermostaten ook het comfort in uw huis verbeteren. Door uw thermostaat te programmeren om gedurende de dag een constante temperatuur te handhaven, kunt u de drastische temperatuurveranderingen vermijden die kunnen worden veroorzaakt door het handmatig instellen van uw thermostaat. Dit kan vooral gunstig zijn voor huizen met jonge kinderen of oudere bewoners die gevoeliger zijn voor temperatuurschommelingen.

Ten slotte zijn programmeerbare thermostaten ook ongelooflijk handig. De dagen dat u eraan moest denken om de temperatuur aan te passen voordat u naar uw werk of naar bed ging zijn voorbij – uw thermostaat doet het namelijk in jouw plaats! En als uw agenda onverwachts verandert, kunt u met de meeste programmeerbare thermostaten de temperatuur gemakkelijk aanpassen zonder het apparaat helemaal opnieuw te hoeven programmeren.

Sluit ongebruikte kamers af

3. Sluit ongebruikte kamers af.

Het afdichten van ongebruikte kamers in uw huis is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste kan het u helpen geld te besparen op uw energierekening. Wanneer warmte uit een kamer ontsnapt, moet deze worden vervangen door uw verwarmingssysteem, dat energie verbruikt en uw energiekosten alleen maar opdrijft. En bovendien kan je de levensduur van je CV verlengen door de hoeveelheid werk die het moet doen om de temperatuur in uw huis aangenaam te houden, te verminderen.

Een van de gemakkelijkste manieren om een ongebruikte kamer in uw huis af te sluiten is door de deur te sluiten. Maar dat is niet genoeg; u moet er ook voor zorgen dat er geen kieren of spleten rond de deur zijn waar lucht kan ontsnappen. De beste manier om dit te doen is door tochtstrips of een tochthond rond de deur aan te brengen.

U kunt ook kieren rond ramen afdichten met kit of schuimisolatie. Zorg er ten slotte voor dat alle ventilatieopeningen in de kamer gesloten zijn, zodat er geen lucht de kamer in of uit kan stromen.

Als u kamers in uw huis hebt die u niet vaak gebruikt, sluit dan de deuren en ventilatieopeningen van die kamers af, zodat u geen geld verspilt aan het verwarmen ervan.

NickNuyens
Ik ben Nick en ik blog over de zaken waar ik gepassioneerd over ben. Ik heb dezelfde naam als de bekende wielrenner, maar ik ben zelf geen groot sportman en hij is ook geen familie. Fans moeten mij dus zeker niet contacteren, haha!

Related Posts

airco thermostaat

Is het de moeite om airco in je huis te installeren?

Als de zomer aanbreekt en de temperaturen beginnen te stijgen, kan het binnen in je huis behoorlijk warm worden. Je begint te overwegen of het installeren van een…

zonnepanelen

Zijn zonnepanelen vandaag de dag nog de moeite op financieel vlak?

Ja, zonnepanelen zijn nog steeds een goede investering. Zelfs met de recente daling van de subsidies, zijn zonnepanelen nog steeds rendabel. Dit komt voornamelijk omdat de panelen steeds…

kamerplanten slaapkamer

Hoe kies je de beste kamerplanten voor je slaapkamer?

Een slaapkamer is een persoonlijke ruimte in huis waar je tot rust kunt komen na een lange dag. Het is belangrijk dat deze ruimte een ontspannende en rustige…

get organized

Get organized: tips en trucs voor een rommelvrij 2022!

Een nieuw jaar betekent een frisse start, en hoe kun je het jaar beter beginnen dan door je leven op orde te brengen? Als je je leven wilt…

This Post Has One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.